cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Het ontstaan van de bitcoin en hoe werkt het precies?

De bitcoin is op het moment hartstikke populair. De oorsprong van de munt vindt plaats in 2009. Een zekere Satoshi Nakamoto is de uitvinder van de eerste cryptomunt. Satoshi Nakamato is een alias. Tot op de dag van vandaag is volstrekt onduidelijk wie hij is. Er is geen centrale organisatie die het Bitcoin systeem controleert of bijstuurt of munten kan ‘bijdrukken’, zoals bij de dollar of euro wel het geval is.

Iedereen die Bitcoins in zijn bezit heeft kan deze overmaken naar iemand anders. Elke transactie wordt opgeslagen op de blockchain. Een blockchain kan gezien worden als een digitaal grootboek. Wanneer, hoeveel en hoevaak er nieuwe coins worden gecreëerd ligt vast in het “algoritme van de Bitcoin. Zo is ook vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen BTC kan worden gecreëerd. Dit hoeft geen probleem te zijn, aangezien een Bitcoin op te delen is in delen van 0.00000001. Zo is de digitale valuta in theorie ook geschikt voor microtransacties. Kijk hieronder naar een video waar precies wordt omschreven wat de bitcoin nu is.

Eén gedachte over “Het ontstaan van de bitcoin en hoe werkt het precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *