cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Ethereum

Ethereum ook afgekort ETH staat bekend als de tweede belangrijkste cryptocurrency naast de Bitcoin afgekort BTC. In 2015 werd deze munt op de markt gebracht. Het is een decentraal netwerk dat gebruik maakt van de blockchain.

Oprichter van deze munt is Vitalik Buterin. Sinds mei 2016 steeg de koers van de munt van 8 euro naar wel 1000 euro. Inmiddels is deze munt op het moment van schrijven (2020) een kleine 200 euro waard.

Maar hoe werkt deze munt nou eigenlijk? Alle data van transacties en smart contracts worden opgeslagen in de blockchain. Om deze data te kunnen controleren en verifiëren wordt gebruik gemaakt van wiskundige formules. Deze zijn zeer ingewikkeld en kosten dan ook veel rekenkracht. Om dit te leveren kan men rekenkracht van zijn of haar computer beschikbaar stellen aan het netwerk, om zo te helpen met het verifiëren van transacties, en het platform goed werkend te houden. Dit proces wordt (Ethereum) minen genoemd. Als beloning voor het meewerken aan het netwerk ontvangen miners een belong in de vorm van Ether. Ether kan gebruikt worden als betalingsmiddel binnen het gehele Ethereum platform.

Dit systeem wordt Proof of Work (PoW) genoemd. Echter hoe meer data er wordt opgeslagen, hoe langer de blockchain wordt. Dit kost steeds meer rekenkracht en dus ook zeer veel energie (stroom). Vandaar dat er al druk wordt gekeken naar een nieuws model waar minder rekenkracht voor nodig is. Waarschijnlijk wordt dit een Proof of Stake (PoS) model. Hierbij worden transacties verwerkt en bevestigd door personen die de meeste tokens in bezit hebben.

Kijk hieronder naar een duidelijk filmpje om het bovengeschreven stuk te verduidelijken.