cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

De opmars van verschillende altcoins ten opzichte van de bitcoin

De bitcoin is de grootste munt in de cryptowereld. Het is begonnen bij deze munt en daar moet de rest dan tegen aan boksen. Deze munten worden altcoins genoemd. De grootste altcoin is al een geruime tijd Ethereum. Afgekort ETH. De grondlegger van deze munt is Vitalik Buterin. De ‘ether’ is de betaaleenheid in het platform, vergelijkbaar met de bitcoin. Sinds mei 2016 steeg de koers van de ether van circa 8 euro naar 1000 euro. Samen met de bitcoin en andere virtuele munten kende de ether een sterke koersdaling in november 2018 tot net iets meer dan 100 dollar (27/11/2018).

Alles valt en staat bij de bitcoin. Als de bitcoin stijgt dan stijgen de altcoins over het algemeen mee. En dat geld ook andersom. Als de bitcoin daalt dan dalen de altcoins vaak ook.

Een andere populaire altcoin is litecoin. Het is een peer-to-peer Internet valuta dat onmiddellijke, bijna kosteloze betalingen toelaat naar eender wie in de wereld. Litecoin is een open source, globaal betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is zonder enige centrale autoriteiten. Mathematica beveiligd het netwerk en laat individuen toe hun eigen financiën te controleren. Litecoin beschikt over snellere transactie bevestigingen dan de leidende op mathematica-gebaseerde valuta. Met aanzienlijke steun van het bedrijfsleven, handelsvolume en liquiditeit, is Litecoin een bewezen handelsmedium aanvullend op Bitcoin.

Een andere bekende altcoin is ripple. Het is een blockchain-bedrijf uit Californië dat de Ripple-ledger (XRPL) heeft ontworpen, en is eveneens uitgever van de gelijknamige Ripple-token XRP. Daarnaast is er het betaalnetwerk RippleNet, dat veilige en snelle transacties via blockchain mogelijk maakt. Verwarrend? Geen zorgen, in dit artikel lees je alles over de Ripple-ledger, XRP en RippleNet. Ook worden de belangrijkste verschillen met Bitcoin besproken, waaronder Ripple’s consensus-algoritme, dat razendsnelle en vrijwel gratis transacties mogelijk maakt. Daarnaast vind je een korte geschiedenis van het bedrijf, formeel genaamd Ripple Inc., dat al sinds 2012 het gebruik van XRP promoot.

Dit waren maar een paar altcoins die hierboven zijn beschreven maar in totaal zijn er wel 1500. Het merendeel van deze munten zijn niets waard en zullen in de toekomst ook niets gaan bereiken. Het is belangrijk voordat je gaat investeren goed weet waar welke munt voor staat. Dit kan je in de toekomst veel succes opleveren en teleurstellingen besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *