cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Australische vrouw veroordeeld voor het stelen van 100.000 ripple

Een vrouw uit Australie moet twee jaar de bak in vanwege het stelen van 100.00 ripple. Volgens een nieuwsbericht van Australisch nieuwszender Information Age heeft Kathryn Nguyen (25) twee jaar en drie maanden celstraf gekregen van rechter Chris Craigie voor het hacken van een ripple wallet waar meer dan 100.000 XRP in stond.

Nguyen heeft in samenwerking met een handlanger ingebroken in de wallet van een 56 jaar oude man. Ze hebben dit gedaan door de two-factor authenticator te wisselen van haar slachtoffer naar die van haar eigen telefoon.

Later heeft ze de XRP naar een exchange gestuurd waarvan de naam niet genoemd is. De XRP is omgezet naar bitcoin (BTC) en later verdeeld over verschillende wallets. Momenteel wordt de waarde geschat op $30.000, maar op het moment dat de tegoeden in 2018 gestolen werden was het zo’n $300.000 waard.

Rechter Craigie zei dat de diefstal niet bij Nguyen paste en dat ze niet moreel handelde op het moment. Na meer dan een jaar onderzoek gedaan te hebben heeft de politie een inval gedaan in het huis van Nguyen. Ze is woonachtig in Epping, een wijk net buiten Sydney. Daar zijn computers, telefoons en geld in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *