cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Man bekent schuld aan BTC fraude van $3,25 miljoen

Jon Thompson heeft bekend schuldig te zijn aan grootschalige bitcoin fraude van maar liefst 3,25 miljoen dollar. Hij zette investeringen van klanten op een escrow rekening, maar ze kregen er nooit Bitcoin voor terug. Dat maakt de rechtbank van New York vandaag bekend in een persbericht.

Een escrow-rekening is een (geblokkeerde) bankrekening die in beheer is van een onafhankelijke derde. Die fungeert als tussenpersoon tussen koper en verkoper.

Thompson (49) heeft als directeur Volantis Escrow Platform LLC en Volantis Market Making LLC, daar misbruik van gemaakt. Hij stuurde namelijk direct de investering door naar de verkopende partij zonder eerst Bitcoin te ontvangen.

Dit heeft in de maanden juni en juli 2018 plaatsgevonden, waarna Thompson één jaar later is gearresteerd. 

Het ministerie van Justitie klaagde Thompson verdacht hem onder van financiële fraude en internetoplichting. Een bedrijf heeft 3,25 miljoen dollar op de escrow-rekening van Volantis gestort, maar daar nooit Bitcoin voor teruggezien. 

Hij is schuldig bevonden aan financiële fraude, zo maakt een rechtbank in New York bekend. Mogelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt, maar hij wordt nu berecht door één zaak.

Een bedrijf heeft 3 miljoen dollar verloren door de zwendel. Op 7 januari 2021 krijgt Thompson zijn straf te horen. De maximale straf is een gevangenisstraf van 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *