cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Mensen gebruiken de Bitcoin nog niet als betaalmiddel

De bitcoin wordt op het moment nog zelden gebruikt als een betaalmiddel. De mensen houden het liever vast voor een belegging op lange termijn.

Bitcoin is de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De munt is eigenlijk gemaakt als een vorm van digitaal contant geld ofwel de vervanging door de Amerikaanse dollar, de Chinese yuan, de Euro en de Britse pond. De originele Bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto beschrijft het als een ‘peer-to-peer elektronisch geldsysteem’.

Maar meer dan een decennium na de lancering lijkt het erop dat er niet veel mensen zijn die hun Bitcoin adressen gebruiken voor betalingen in winkels.

Voor alle duidelijkheid: mensen gebruiken Bitcoin en andere cryptocurrencies om goederen en diensten te kopen. Volgens de beschikbare gegevens valt alleen de mate waarin Bitcoin wordt gebruikt als betaalmiddel in het niet bij het gebruik ervan als een speculatieve investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *