cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Bitcoin broker LiteBit is getroffen door een hack

De Nederlandse exchange Litebit is getroffen door een hack. Het bedrijf heeft haar klanten door middel van een e-mail hiervan op de hoogste gebracht. In de melding staat onder meer dat “van een aantal LiteBit gebruikers persoonsgegevens zouden kunnen zijn buitgemaakt.”

Het gaat om persoonlijke data die vóór december 2019 zijn verstrekt. De broker heeft naar eigen zeggen “direct actie ondernomen om dit incident zo goed mogelijk te analyseren en de risico’s te beperken”.

Het bedrijf claimt dat wachtwoorden, identificatie-documenten en cryptocurrency’s niet zijn gestolen.

De brokers heeft afgelopen zaterdag 27 februari bericht ontvangen van de hackers. Daarin is kenbaar gemaakt dat de aanvallers een databestand van persoonsgegevens in handen hebben. Ze dreigen de data openbaar te maken en eisen dat LiteBit een onbekend bedrag aan losgeld overmaakt.

De broker licht toe:

“Ons standpunt is dat wij op geen enkele wijze willen bijdragen aan het in stand houden van dit soort criminele activiteiten. Betalen voor de data past niet in ons beleid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *