cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Cardano (ADA) zoekopdrachten op Google schieten naar recordhoogte

Het gaat goed met de cryptovaluta Cardano (ADA). De koers is de laatste maanden omhoog geschoten en de opgang lijkt voorlopig nog niet voorbij te zijn. Qua marktkapitalisatie staan ze nu zelfs op een derde plek achter Bitcoin en Ethereum.

Dat komt doordat Cardano de laatste tijd de aandacht van het grotere publiek weet te trekken, vooral van veel kleine particuliere investeerders. Via gegevens van Google Trends is te zien dat in februari het aantal zoekopdrachten naar Cardano exponentieel hard is toegenomen.

Google Trends geeft zelfs aan dat Nederland bovenaan staat op de lijst van landen waar de meeste zoekopdrachten naar Cardano worden uitgevoerd. De Ethereum (ETH) concurrent, opgericht door IOHK CEO Charles Hoskinson, belooft veel grote updates dit jaar.

Onlangs werd met succes de ‘Mary’ hard fork uitgevoerd. Deze update transformeert het Cardano netwerk in een multi-asset blockchain. Dat betekent dat Cardano nu meer cryptocurrencies dan alleen ADA ondersteunt.

De hype omtrent de update zorgde ervoor dat de ADA koers met bijna 60% steeg in een week naar een nieuwe all-time high (ATH) rond $1,48 op verschillende beurzen. Op jaarbasis staat ADA zelfs bijna 2.500% in de plus.

Ook het nieuws dat een fondsbeheerder uit Dubai maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkoopt om in Cardano en Polkadot (DOT) te investeren trok veel aandacht. De vermogensbeheerder kondigde kort daarna aan dat het een ‘micro-fonds’ voor beide cryptocurrencies gaat opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *