cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Cardano kan ‘dominante rivaal’ worden van Bitcoin en Ethereum

Cardano timmert hard aan de weg is nu na de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de derde grootste cryptocurreny. De koers is de afgelopen tijd hard gestegen en heeft zelf de enorme rally van de bitcoin overtroffen.

Nu de marktkapitalisatie van Cardano rond een totale waarde van 34 miljard euro schommelt, maken ontwikkelaars zich op voor de lancering van een grote update vandaag. Het doel is om van Cardano een multi-asset netwerk te maken dat vergelijkbaar is met Ethereum.

‘We kunnen vandaag bevestigen dat de update van het‘ Mary ’cardano-protocol nu volledig is bevestigd voor 1 maart,’ zei het Cardano-ontwikkelingsteam, Input Output HK (IOHK), afgelopen week via Twitter. ‘Een andere belangrijke mijlpaal in de uitrol van Goguen, de update introduceert native tokens en multi-asset ondersteuning, wat opwindende nieuwe use-cases voor Cardano oplevert.’

Met de update kan Cardano aan traditionele valuta gekoppelde stablecoins ondersteunen en kunnen gebruikers niet-vervangbare tokens (NFT’s) maken. Dit is een manier om eigendom en authenticatie van alles te bewijzen, van posts op sociale media tot digitale kunst met behulp van openbare blockchains. NFT is ontzettend populair aan het worden de laatste weken.

Naast de groeiende NFT-markt heeft Ethereum ook geprofiteerd van de opkomst van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Kort samengevat is DeFi een heel financieel ecosysteem op basis van cryptocurrency. Er worden decentrale varianten gebouwd van traditionele financiële instrumenten zoals rente, bekend als yield, verzekeringen en leningen. Veel van de grootste DeFi-projecten zijn gebouwd bovenop de blockchain van Ethereum, waardoor de prijs van Ethereum hoger wordt naarmate gebruikers het netwerk overspoelen.

Cardano en andere potentiële rivalen van Ethereum, waaronder polkadot, snoepen steeds meer marktaandeel af van Ethereum op het gebied van DeFi, NFT en stablecoins. Dit komt niet alleen doordat Cardano en Polkadot zo populair zijn, maar vooral omdat Ethereum worstelt met lange transactietijden en torenhoge kosten.

Zelfs traditionele fondsen beginnen Cardano in de gaten te houden. Nigel Green, de CEO van de financiële adviesgroep deVere:

‘Cardano is een rijzende ster in de bloeiende crypto-sector. Het heeft de afgelopen weken een zeer indrukwekkende run gehad en er is geen reden waarom dit niet zal doorgaan. Cardano zou, vrij realistisch gezien, een steeds dominantere rivaal kunnen worden van Bitcoin, Ethereum en Tether.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *