cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

ETH-oprichter Buterin heeft mogelijk oplossing voor hoge transactiekosten

Ethereum heeft nog altijd hoge transactiekosten. De projecten die gebouwd zijn op de ETH-blockchain hebben hier last van en overwegen om naar andere blockchains te verhuizen om de kosten te drukken. Vitalik Buterin, één van de oprichters van ETH heeft daar nu een mogelijke oplossing voor gevonden.

Ethereum is een proof-of-work (PoW) blockchain, wat betekent dat miners transacties verwerken. De transactiekosten worden echter bepaald op basis van de belasting van het netwerk. En met de Decentralized Finance (DeFi) markt die in rap tempo op komt zetten, zijn de transactiekosten de afgelopen tijd hoog.

Er zijn verschillende mogelijke oplossingen voor het netwerk. Zo zit Ethereum op dit moment in de transitiefase naar een Proof-of-Stake (PoS) blockchain. Deze overstap naar ETH 2.0 kan echter nog lange tijd gaan duren. Daarnaast zal er in april een hard fork plaatsvinden en zal er een mogelijk een verbeteringsvoorstel worden doorgevoerd die de pijn wat moet verzachten.

Naast deze aanpassingen aan het fundament van Ethereum zijn er ook nog andere oplossingen mogelijk. Bovenop de chain kunnen namelijk ook oplossingen worden ontwikkeld. Dit zijn zogenaamde layer 2-oplossingen. Deze oplossingen kunnen onder andere transacties in bulk verwerken waarmee de kosten per transactie omlaag gaan. Maar het probleem is dat er veel van dit soort oplossingen zijn die eigenlijk niet echt met elkaar kunnen communiceren.

Dit betekent dus dat een project zoals Loopring niet kan communiceren op de layer 2 met Syntetix omdat dat project weer een andere layer 2-oplossing gebruikt. Buterin stelt nu een manier voor om dit wel te kunnen doen. Het gaat hierbij om een oplossing waar de ene layer 2-oplossing simpele transacties kan verwerken en de ander volledige smart contract ondersteuning heeft. Een technisch verhaal, maar Alon Muroch ziet gelijkenissen met hoe banken transacties verwerken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *