cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

China test haar eigen cryptocurrency de digitale yuan

China heeft pilots gelanceerd van de digitale yuan. Wang Xin, directeur van het onderzoeksbureau People’s Bank of China, zegt dat de Hong Kong Monetary Authority en de PBoC technische tests hebben uitgevoerd op het grensoverschrijdende gebruik van de digitale valuta van de Chinese centrale bank.

De functionaris maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie afgelopen donderdag, georganiseerd door het Informatiebureau van de Staatsraad van China, aldus het lokale persbureau Sina Finance.

Het nieuws komt kort nadat Mu Changchun, hoofd van het digitale valuta-onderzoeksinstituut van de PBoC, vorige week een reeks wereldwijde CBDC-regels had voorgesteld. Mu sprak op een Bank for International Settlements-seminar en riep wereldwijde financiële instellingen op om de wereldwijde interoperabiliteit van nationale digitale valuta te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *