cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

Filecoin in 2021: hype of blijvertje?

De cryptocurrency Filecoin bestaat al sinds 2014. De vraag is waarom stijgt deze munt nu zo hard en wat is zijn potentie? Juan Benet presenteerde een whitepaper met de titel ‘Filecoin: A Cryptocurrency Operated File Storage Network’.

Het verhaal achter dit concept is dat iedereen digitale opslagruimte aan andere gebruikers kan verkopen. Degenen die de opslagruimte aanbieden krijgen in ruil daarvoor FIL-tokens.

Met de juiste infrastructuur kan dus iedereen opslag doorverkopen op het netwerk van Filecoin. Gebruikers bepalen zelf hun prijzen en en kunnen zelf contracten af sluiten. Het concept van Filecoin is een gedecentraliseerd alternatief voor opslagdiensten in de cloud als Dropbox, Google Drive en Amazon S3 Storage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *