cryptobelegging

Alle Bitcoin en Crypto informatie voor jou verzameld!

ECB noemt crypto geen gevaar voor stabiliteit eurozone

De Europese Centrale Bank heeft haar bezorgheid geuit over de ontwikkelingen op de huidige cryptomarkt maar ziet dit niet als een gevaar voor de financiele stabiliteit in de eurozone.

De sterke stijging van de prijzen komt volgens de ECB vooral op het conto van particuliere beleggers, hoewel ook enkele institutionele beleggers inmiddels interesse tonen in crypto. “De enorme prijsschommelingen maken bitcoin risicovol en speculatief”, waarschuwt de ECB, terwijl het “exorbitante” energieverbruik en het mogelijke gebruik voor illegale doeleinden redenen tot zorg zijn.

Aangezien cryptomunten echter nog nauwelijks worden gebruikt voor betalingen en instituties in de eurozone nog weinig blootstelling hebben aan financiële instrumenten die gelinkt zijn aan crypto, is het risico voor de financiële stabiliteit beperkt op dit moment, concludeerde de ECB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *